Mill Company

De geschiedenis van de Mill Company

De Mills Company ging door met het werk van de in 1944 overleden Charles Fey. De productiekosten waren door de jaren heen al omlaag gegaan door het gebruik van hout in plaats van staal wat de machines te zwaar maakte. De volgende vooruitgang die er gemaakt werd was dat de machines steeds stiller werden gemaakt. De Silent Bell de opvolger van de Liberty Bell maakte veel minder lawaai dat zijn voorganger.

De volgende stap die gemaakt werd was dat de machines een dubbele jackpot kregen, zodat er meer gewonnen kon worden.  De verschillende fruitautomaten volgden elkaar nu snel op, de Lion Head, War Eagle, Roman Head en de Castle Front volgden elkaar op.

Het was maffia baas Bugsy Siegel die de fruitautomaat als eerste in zijn Flamingo Hotel in Las Vegas plaatste. De fruitautomaten in de casino’s van Siegel werden als maar populairder, en Bugsy Siegel kreeg hierdoor veel vijanden en werd uiteindelijk ook doodgeschoten. De populairste fruitautomaat werd de Big Bertha, ze betaalde 80% van de inzet weer uit.

De opvolger was de Super Big Bertha, het maken van deze machine kostte 150.000 dollar, veel geld in die tijd. De machine had acht rollen met op elke rol twintig symbolen. Een gokker won in 1973 een bedrag van 65.000 dollar. De opkomst van de computer zorgde voor een totale ommekeer in fruitautomaten handel. De random generators werden geplaatst in de automaten, die kon miljoenen combinaties per minuut maken. De fruitautomaat is heden ten dage nog steeds zeer geliefd, in Amerika staan er nog zo’n 750.000. Tegenwoordig wordt het mees online op de fruitautomaten gespeeld.